Un Festivern més cremat!

2018 s’acabava i ahí estàvem una volta més, Tavernes de la Valldigna ens acollia per passar els tres últims dies de l’any (unes quantes i quants es van atrevir a acampar ja des del 27 de desembre). Nosaltres, vam aplegar amb les ganes de gaudir de la germanor que es viu en aquest festival en ple hivern. Quin fred, redei!

I entre fogueres i conversacions, vam prendre el caliu de les amistats retrobades i altres de noves que, vam conèixer en aquesta edició. El primer dia vam poder ballar amb Las hijas de la cumbia i rapejar amb Panxo de Zoo, entre altres.  I senyor, quina gelor al tornar de la carpa a la zona d’acampada, se’ns van congelar els peus però, va valdre la pena. I després de superar la temperatura de la primera nit aixina va eixir el Sol, al dia següent.

Festivern 2018-2019

Amb eixe cel tant clar, vam dinar, tocar la guitarra mentre altres feient una becaeta per aguantar la segona nit i altres anaven de campament en campament per veure a aquells companys de festa que sols se veuen de festi en festi.

El Sol s’anava amagant entre les muntanyes del poble i nosaltres ens vam resguardar en el toldo per poder sobreviure a la baixada de temperatura (som exagerats, eh). En fi, entre cerveceta i xarradeta van passar les hores, volant, vamos. I arribà el moment de tornar als concerts.

Festivern 2018-2019

En Mafalda vam intentar estar a primera fila però, va ser completament impossible, així que ens decantarem per poder veure’ls des d’un lateral. Seguidament, en Desakato (encara no ens expliquem com) ens vam moure cap al principi. I quin plaer… En aquest grup d’Astúries tenim cert amor viciós a no perdre’ns ningun dels concerts que fan al País Valencià i, aquest últim de l’any no podia faltar. De nou, ens van sorprendre en la força que tenen damunt de l’escenari.

Festivern 2018-2019

Després d’aquestes dos hores intenses vam eixir a sopar i a descansar un poc ja que, en Desakato vam entrar a quasi tots els pogos que van obrir, ens vam sentir com xiquets i xiquetes, saltant d’emoció. I tocava recarregar forces (qui ho diria) per fer tot el contrari: ballar al son de Tremenda Jauría. Les madrilenyes ens van fer moure la cadera sense deixar de banda la protesta i el feminisme.

Festivern 2018-2019

Després d’aquest concert, uns van decidir seguir de festa amb la resta de grups i dj’s. Altres es van decantar per regarregar piles per a l’últim dia del Festivern.

El dilluns 31 ens van despertar un sons de dolçaina que, de dolça no tenia res. Tanmateix, ho vam agrair, ja era hora d’alçar-se i vore la llum. Era d’esperar que ja els ullals de no dormir gaire se’ns feren com maquillatge permanent pero, no importava, estàvem entre colegues.

Estàvem esperant amb ànsia el grup andalusí, SFDK que, va deixar un aire reinvidicatiu però, alhora amb cert grau d’esperança pel futur de la Humanitat. El públic estava d’allò més entregat cantant les seues lletres. Després d’aquest concert, tocàren els de Pego, i amb ells no ens referim a La gossa sorda, sino, al grup indie Smoking Souls. No ho van fer gens malament. I per fi, el moment: el compte enrere.

Festivern 2018-2019

Entre tots i totes es repartien el raïm, caramels, etc. I tocaren les campanades. La gent començà a abraçar als seus, altres reien, tot l’àmbient estava carregat de sentiments. I ahí acabà la nit però, començà la matinada. Estiguerem ballant ska-jazz fins que arribà el torn d’Auxili, reggae a més no poder. A més, ens van sorprendre amb la forma de recordar-nos a La Gossa i a Aspencat (mil gràcies).

Festivern 2018-2019

I es tancà aquesta XIV edició del Festivern amb La Fúmiga i Plan B. I ara sols toca esperar que 2019 tinga tots aquells moments que ens van crèixer i sentir. Festivals on poder ser qui som, molt d’art i molts bons ratets al costat dels nostres.

Fins desembre 2019, Festivern!

 Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *