Music Port Fest: el renaixer de l’Espai La Nau i cau de l’escena musical valenciana

El passat cap de setmana vam tindre l’oportunitat de gaudir de la primera edició de Music Port Fest, on es va reactivar l’antic Espai La Nau, caliu del Port de Sagunt. Aquesta zona va ser de gran importància industrial el segle passat i, actualment, serà llar d’events socioculturals que ens faran reunir-nos en germanor més d’una volta.

Music Port Fest va reunir en un cap de setmana intensiu, concerts, arts escèniques, batukades i gastronomia junt amb el nostre estimat calor, que ens va acompanyar durant els dos dies vora la mar i bona companyia. A més, el festival va oferir càmping just al costat del recinte i a més a més, zona chillout per poder relaxar-nos una estona per, després tornar a continuar ballant.

batch__DSC1361

El divendres 6 de juny vam acudir a la nostra cita a Sagunt amb la càmera en mà i les ganes del primer festi de l’estiu 2018. Vam entrar i el primer que vam veure eren els dos escenaris que serien les portes al paradís de la música. Ens percatarem, també de la zona de gastronomia, amb diferents punts d’alimentació per nutrir-nos i seguir cantant vora els grups que anavem a escoltar.

batch__DSC1334

Vam agafar un horari per tindre ben clar les hores on brollarien, de nou, les il.lusions: veure, escoltar i sentir en la pell a aquells i aquelles músics que ens fan vibrar de vida en el nostre dia a dia. El Music Port Fest ens presentà un cartell d’allò més variat, en diferents gèneres i referents, també, nous grups del panorama musical i prou dones sobre els escenaris (Sara Hebe, Mala Rodríguez, El Diluvi, entre altres) redei, que ja toca!

Bo, era divendres, no teniem a les nostres artistes, ja que per treball vam arribar quan, justament, Núria Graham habia acabat, però es presentava per davant uns moments màgics junt a grups de la terreta que van fer que les hores passaren volant. I volarem amb ells compartint emocions, i també, nous records.

El primer grup que tinguerem la sort d’escoltar una volta més abans que tanquen gira per endinssar-se en una nova aventura són Gener, que ens deleitaren en el seu rock personal i únic (alguns ritmes i acords em recorden als mítics Pink Floyd). Tocaren un poc de tot el seu repertori, i quedàrem amb ganes de més cançons mentre el Sol s’anava i es deixava caure un capvespre meravellós, bucòlic.

_DSC1318

«Jo repetia: «no trobarem mai la mar».
Sol de migdia i a contrallum, de sobte,
la mar encesa.»

Seguidament, vam córrer a l’altra part del recinte per ballar frenèticament amb GreenGos Batukada, que ens va sorprendre gratament. Music Port Fest, ens brindava l’ocasió perfecta per somniar en formar part d’una batukada, sentit de família i d’unitat sí o sí, o no?

batch__DSC1328

A continuació, i seguint en el capvespre que anava deixant pas la vesprada per donar lloc a la nit, un altre grup valencià ens va fer traslladar-nos als Alps, l’Everest i també… a Varsòvia! Doncs, L’Emperador ens va presentar el seu nou single que formarà part del seu nou LP. Ganetes d’escoltar-lo? I tant!

En el moment que tocaren aquesta nova cançò, la meua ment va flotar cap a aquell viatge en ple hivern que vaig fer a Polònia, recordant els carrers d’eixa ciutat que em va captivar i a la qual voldria tornar, sí, parle de Varsòvia. I és que, L’Emperador té eixa capacitat de fer-nos viatjar a diferents llocs del planeta amb els seus versos. Sense oblidar les mel.lodies carregades de vitalitat i força.

batch__DSC1339

«Escalarem l’Everest per la part mes obscura es la que ens agrada més.
Ningú ens dirà com ho hem de fer agafa l’equipatge comença l’expedició.»

I sense perdre ni un segon de temps, a l’altre escenari començava només acabar aquest concert, L’Home Brut, altre grup de rock valencià. Estiguerem a primera fila ballant amb els sons d’aquest conjunt de joves que tenen tot un món que recòrrer, doncs deixa fora d’òrbita a més d’una persona, i és que amb les seues lletres introspectives ens fan veure dins nostre l’essència pròpia. I bo, amb ells va començar la nit.

batch__DSC1472

«Doncs en eixe moment de pau interior,
Aprofite el meu silenci,
per obviar tot el maleit soroll
el que calla dins de mi.»

Després de L’Home Brut tocà pegar mós al sopar per seguir amb la resta de concerts que ens regalà Music Port Fest. Amb el Kanka va ser impossible no recordar aquells viatges al sud de la Península perdent-se pels carrerons d’Andalusia al compàs de sons de guitarres. La resta de grups, també brillaren aquella matinada junt amb les estrelles que habiten al cel fent-nos partíceps de instants únics i irrepetibles.

batch__DSC1401

Music Port Fest va fer que joves, adults i xiquets ben menuts compartiren espai i temps, creant nous equipatges amb les vivències.

Des de Festicidas, esperem que aquest nou festival, continue fomentant la reutilització d’espais en silenci per donar-los vida. A més a més, de seguir amb cartells com el d’aquesta primera edició, amb tant dones com homes damunt dels escenaris i ademés diferents estils de música per a que totes i tots puguem gaudir de dies únics.

Ens veiem el 2019?